Tuesday, May 15, 2007

Gears of war


Gears of war är lite som lumpen borde ha varit egentligen. Det vill säga mycket testosteron, manliga könsroller upphöjt till max samt vapen enbart inställda på automateld. Istället handlade lumpen mer om att bära tungt och gå långt (och då var jag ändå tungvapen-skytt).
Storyn i spelet kretsar kring de två vapenbröderna Marcus Fenix och Don Santiago i herrarnas strävan efter att se vem som egentligen kan hålla inne avtryckaren längst. Varför spelutvecklarna tycks ha döpt huvudkaraktärerna efter två karaktärer i en gayporrfilm undgår dock mittt förstånd. Allt som allt så är spelet skönt nog fritt från kvinnor bortsett ifrån en dam i kjol som snabbt springer in i helikopter vid blotta synen av eldgivning.

Om man lägger någon som helst vikt vid storyn missar man hela poängen. Ungefär som folk som åker till Amsterdam utan att knarka eller som besöker ett muslimskt land utan att bomba det. Stridssystemet sitter som smäck och att face-fucka höga amerikaner med motorsågen på xbox live har aldrig varit mer tillfredsställande.
Gears of war - Din slitz under prideveckan.

4/5

No comments: